DA  |  ENG
Er din virksomhed klar til en fremtid, hvor spillereglerne er ændrede eller helt væk?
oktober 21, 2020
 

Den bedste måde at blive set på er at lave daglige resultater, hvor du er lige nu!


Igennem årene har jeg rådgivet mange mennesker omkring karriere, og især unge mennesker er utålmodige og vil hurtigt videre op ad karrierestigen.

Spørgsmål som: ”Hvordan gør jeg opmærksom på mig selv”, eller ”hvad skal der til, for at jeg kommer ud som sælger” er nogle af de typiske spørgsmål, og mange har følelsen af at ”stå stille” - men du er altså ikke verdensmester, fordi du har været 2 år i en virksomhed.

Kampsport minder på mange måder om din karriere.

Du starter med hvidt bælte og stræber efter det sorte, som er det ultimative. Når du efter mange års træning har fået det sorte, kan du træne videre efter Dan/mestergrader. Du bliver aldrig færdig med at lære. Jeg trænede selv Taekwondo i mange år, til en knæskade tvang mig til at stoppe, inden jeg skulle til 3. Dan graduering.

Du møder ikke op med hvidt bælte og forventer at bliver mester på 1 eller 2 år. Du tager et skridt ad gangen og træner de enkelte teknikker igen og igen og igen. Du lærer løbende mere avancerede teknikker og har respekt for de højere graduerede. Du kan ikke snyde dig til noget – der er kontant afregning mht. indsats og resultater. Kan du ikke dit pensum, dumper du til graduering.

Drivkraften i kampsport var for mig var at blive dygtigere og opnå en højere grad, og det var kun gennem disciplin og daglig træning, at dette kunne nås – samt ved at modtage sparring og råd fra træneren. Jeg var selv træner og så hurtigt, hvem der havde talent og det, der kunne bringe dem videre. De havde viljen og fokus og mødte hver gang op og gav alt, de havde i sig.

Så du bliver set og observeret af andre (også uden for din organisation), uden at du ved det. Så vis hvem du er, og hvad du står for.

At møde op……… :
Hvis du vil mere i dit job eller i andre aspekter i livet, er der ingen genveje.

Det vigtigste er at møde op:
• Hvis du vil opnå mere, må du yde mere. Byde ind på opgaver – også dem, der ikke er så sjove, men du skaber et ry af at være den, som er der, når der er brug det.
• Skab resultater hver eneste dag. Mindre daglige resultater er på lang sigt mere værd end få store succeser. Indsats uden resultat er ikke af stor værdi for din arbejdsgiver.
• Sharpening the sword - søg viden hos dine kollegaer, en ”master/mentor” eller i nogle af de tusindvis af fagbøger, som du kan vælge at læse/lytte til i stedet for at se ligegyldige programmer i TV. Det er dit valg.
• Vær ydmyg og søg gerne løbende feedback på din indsats, så du kan blive endnu bedre til du en dag er MASTEREN
• Vær disciplineret og målrettet og med det ”sorte bælte” for øje på længere sigt, så sæt dig delmål – gerne sammen med din chef.

Følelsen af at have opnået en ny ”bæltefarve” giver stolthed og blod på tanden.

Held og lykke med karrieren og har du brug for et råd, så send mig en besked her på LinkedIn.